dimarts, 5 d’agost del 2008

La Califòrnia inoblidable

Quan intentava imaginar-me com seria la costa oest d'Estats Units quasi em forçava a pensar que les ciutats tan anomenades com Los Angeles, San Francisco o Las Vegas m'haurien d'encantar i reservava totalment en un discret segon terme la resta d'ubicacions que pogués visitar...

El meu to ja denota que no fou ben bé així, més aviat al contrari. Està clar que aquestes tres ciutats són tan emblemàtiques que hom recomana realitzar una parada de forma obligada en qualsevol viatge per la costa oest.

De totes maneres, el que vull destacar en aquest breu post és la quantitat de sensacions diverses que m'enduc del simple fet de conduir en cotxe per aquelles carreteres inacabables, totalment rectes, on la vista et juga una mala passada i no saps discernir si el que està més enllà és la carretera, la muntanya, el desert o el cel amb aquest color tan peculiar d'infinit... sensacions tan estranyes com visitar tot un parc nacional en cotxe, quedant-te cautivat pel joc de colors de les vessants de les muntanyes desèrtiques mentre segueixes la serpentejada carretera que embolcallen, seguir conduint i topar-te amb unes dunes de sorra fina com si ens trobéssim al bell mig del Sàhara, però no, calia recordar-se que ens trobàvem al Death Valley National Park... seguir gaudint de la conducció per les meravelloses carreteres unes escasses hores més i trobar-te en un llac inmens d'un blau intens envoltat d'arbrers gegantins on es respirava aire pur i fresc com si ens trobéssim a Canadà, però no, calia recordar en aquest cas que estàvem al Yosemite National Park a més de 3.000 metres d'altura... sensacions com descansar per la nit en un poblet encantador de la costa, aturar-te al sortir del restaurant ja en plena nit i escoltar el silenci... poder conversar amb la gent tran tranquil.la i encantadora de l'estat de Califòrnia... i milers de sensacions que m'han sorprès i m'enduc en el record molt més que les enormes ciutats, entrecreuades per centenars d'autopistes, cremant gasolina de forma exagerada, on la pobresa i la riquesa extrema es barregen sense contemplacions... sense cap mena de dubte, això és Califòrnia!!