dilluns, 18 d’agost del 2008

Crònica del viatge a la costa oest d'EUA (VIII)

Dissabte, 26 de juliol

Visita al fabulós Yosemite National Park, tenint en ment una cosa: a la nit ja arribàvem a San Francisco!! Total recorregut: 438 milles.


View Larger Map

Després del dia anterior i sabent el que ens quedava de viatge per avui, només podíem fer una cosa: esmorzar intensament per agafar forces per tot el dia!!

Tothom comenta que la diversitat de Califòrnia és sorprenent, doncs es queden curts. Si ahir ens trobàvem en una de les zones més àrides del comtat, avui ens situàvem en un parc natural amb majúscules: Yosemite National Park. Podríem dir que seria el clàssic parc que ens vindria al cap, però no per això menys fantàstic...



Es respirava frescor, les muntanyes encara resguardaven la neu dels mesos més gèlids, el verd dels arbres era intens i contrastava amb l'aigua blava glaciar dels llacs... i tot això succeïa a més de 3.000 metres d'altura. Increïble.

Després de descansar a la vora del riu, envoltat de natura, parets quilòmetriques i alguna que altra cascada, vam empendre el camí de sortida per la banda oest del parc per a dirigir-nos cap a San Francisco.



Desconec la màgia que tenen els parcs d'Amèrica per anar-te sorprenent un cop i un altre... Ja conduint cap a la sortida, el sol es començà a tapar per núvols... fins aquí res de nou. Però, de sobte, alguna reacció química va succeir que transformà el cel i el tenyí tot de vermell... el sol volia ser vist a través dels núvols, però ells no el deixaven i la sang de la lluita es vessava per tot el cel, deleitant-nos d'un paisatge de pel.lícula... Mai havia vist res similar. I al sortir del parc, el sol tornava a brillar amb la seva naturalitat de les 5 de la tarda, com si res hagués passat, potser un somni? No, Yosemite National Park.



Hores i més hores de conducció. Posta de sol inclosa. Carreteres nacionals. Interestatals. Autopistes. De nou per carreteres nacionals. Passant pel mig dels pobles. El nostre GPS: Garmin. Dubtes entre "La vía más rápida" o "La distancia más corta". Encara no havíem descobert l'opció activada infiltrada: "Evitar peajes". Volta al voltant de San Francisco. Està bé per conèixer les carreteres però no ara. Massa hores al volant. La nit ens agafa a l'entrada de San Francisco. Lloc per dormir? Tranquils, Best Western mai falla. A San Francisco? I vosaltres què us penseu? Això és com Nova York. Aquí la gent reserva amb mesos d'antel.lació. Mesos d'antel.lació, què és això? jeje. Però volem un lloc per dormir i el volem ja!! Busquem i busquem. GPS ajuda'ns!! Surtim de SF. Creuem un pont, no EL PONT. Busquem un altre Best Western. No existeix. Jaja de nou!! Però tenim un INN al cantó. Què fem? Que què fem? Ens quedem aquí!! Quina donassa a la recepció!! Jaja!! Quin accent més curiós aquest de Boston! Jaja!! Si ho sabessis... jajaja!! Ja estem a San Francisco!